Veel beter dan van tevoren

God zegt in Zijn Woord dat je dubbele zegen voor jouw problemen zal ontvangen. Als de duivel je een probleem heeft gegeven, dan kan je voor dit ene probleem een dubbele portie zegen verwachten! En als die problemen je ertoe hebben gebracht om schaamte te ervaren, is Gods belofte voor jou het volgende: ‘In plaats van je schande zal je dubbele eer ontvangen’ (Jesaja 61:7). God wil je een dubbele portie zegen geven voor elk probleem dat je doorloopt!

En denk niet dat God achter je problemen zit. De duivel is de echte boosdoener. Misschien zie je hem elke ochtend in de spiegel! Maar het moment dat je met geloof in God reageert, wordt Hij betrokken bij je herstel. En Hij herstelt je zoals van te voren. Je krijgt altijd meer dan voorheen, is het niet in kwantiteit, dan wel in kwaliteit. Je komt op een hogere plaats dan voorheen.

Dit was het geval bij Job. Satan stond achter Job’s problemen, maar toen Job in geloof reageerde, nam God het op zich om alles wat hij verloren had, te herstellen bij Job. De Bijbel vertelt ons dat Job dubbele hoeveelheid heeft ontvangen – van 7.000 schapen tot 14.000 schapen, 3.000 kamelen tot 6.000 kamelen, 500 ossen tot 1.000 ossen en 500 vrouwelijke ezels tot 1.000 vrouwelijke ezels. En voor de kinderen die hij verloren had, herstelde God in termen van kwaliteit. Zijn dochters waren de mooiste van het hele land. (Job 1: 2-3, 13-19; 42: 12-15)

Als Job, die niet onder het nieuwe verbond was, met zijn problemen dubbel wordt gezegend, hoeveel meer wij die onder het nieuwe verbond zijn!

Voor alles wat je hebt verloren, maak je klaar voor Gods herstel. Verwacht om dubbel te ontvangen!