Je bent een zoon/dochter en erfgenaam van God

Misschien hebben de volgende vragen de laatste tijd in je hoofd gespeeld: ‘Als je christen bent, waarom ben je dan ziek? Als je hemelse Vader zo geweldig is, waarom heb je dan zo veel problemen? Helpt God je niet, Zijn kind? ‘

En soms word je verleid om te vragen: ‘God, ik ben jouw kind. Waarom gebeurt dit met mij?’ Weet dat Jezus precies weet hoe je je voelt, want 2000 jaar geleden speelde de duivel dezelfde truc met Hem. ‘Als je de Zoon van God bent … ‘(Mattheüs 4: 3) De bedoeling van de duivel was om Jezus te laten twijfelen aan zijn Zoonschap en de duivel wil vandaag hetzelfde doen met jou.

Hij wil de Geest van het zoonschap in u en in het lichaam van gelovigen vernietigen. Hij weet dat zodra je echt gelooft dat je een zoon van God bent, er iets gebeurt – je begint het leven te leven als ‘een erfgenaam van God door Christus’.

Als een zoon en erfgenaam van God maak je aanspraak op alle zegeningen van God waarvoor Jezus stierf, inclusief redding, genezing, voorziening, heelheid, gunst en intimiteit met God. En Jezus stond op uit de dood om ervoor te zorgen dat je ontvangt waarvoor Hij stierf. Hij leeft vandaag om deze rijke, met bloed gekochte erfenis in je leven te bekrachtigen!

Je bent een erfgenaam van God door Christus. Dit betekent dat je samen met Jezus erfgenaam bent. (Rom. 8:17). Zijn erfenis is ook jouw erfenis!