Het belijden van uw rechtvaardigheid is God aangenaam

Telkens als je belijdt: “Ik ben de gerechtigheid van God in Christus”, verheugt God, de Vader zich. Wanneer je belijdt dat je de gerechtigheid van God in Christus bent, herinnert het Hem aan wat Zijn Zoon heeft gedaan om jou rechtvaardig te maken.

Door je rechtvaardig te maken, toont God juist dat Hij rechtvaardig is – “Hij wil ons nu, in deze tijd, zijn gerechtigheid bewijzen: Hij laat ons zien dat Hij rechtvaardig is door iedereen vrij te spreken die in Jezus gelooft”.  (Romeinen 3:26)

Telkens wanneer Jezus je hoort bekennen: “Ik ben de gerechtigheid van God in Christus”, verheugt Hij zich ook, omdat je gaat staan op wat Hij geleden heeft en stierf om je te geven.

De Heilige Geest, die nu in je woont om je van gerechtigheid te overtuigen (Johannes 16:10), verheugt zich ook wanneer je belijdt: “Ik ben de gerechtigheid van God in Christus.” Hij is blij als je je door hem laat leiden.

De vreugde van de Godheid is niet het enige dat je krijgt als je verklaart: “Ik ben de gerechtigheid van God in Christus.” De Bijbel vertelt ons dat wanneer je “eerst het koninkrijk van God en Zijn gerechtigheid zoekt … al deze dingen zullen zijn toegevoegd aan jou “. (Mattheüs 6:33)

Je hoeft je geloof niet te gebruiken voor elke behoefte in het leven. Je hoeft je geloof maar voor één ding te gebruiken – te geloven dat je de gerechtigheid van God in Christus bent, en al deze dingen zullen je als zegeningen toegevoegd worden;  ze zullen je achtervolgen en je inhalen!