Hef lofliederen aan voor God

God wil dat wij wandelen als wijze mannen en vrouwen, en niet als dwazen (zie Efeziërs 5:15). Hij zal ons niet vertellen om in wijsheid te wandelen zonder ons te tonen hoe. Daarom zegt Zijn Woord verder: “Wees daarom niet onverstandig, maar begrijp wat de wil van de Heer is.”

Dus wat is de wil van God? De volgende twee verzen vertellen ons hoe we het kunnen identificeren: “En wees niet dronken van wijn, waarin losbandigheid is; maar wordt vervuld met de Geest, spreek tot elkaar in psalmen en hymnes en geestelijke liederen, zing en jubel in uw hart voor de Heer “(Efeziërs 5: 18-19).

Als je jezelf toestaat vervuld te worden met de Geest door lofliederen naar de Heer op te heffen, psalmen, hymnes en geestelijke liederen te zingen of uit te spreken (God weet dat sommigen van ons niet kunnen zingen!) , belooft God dat je zult weten wat Zijn wil is voor jouw situatie. Je zult dan de wijsheid hebben om wijselijk te beslissen wat je vervolgens moet doen.

Ik heb ontdekt dat dit waar is in mijn eigen leven. Wanneer ik voor een moeilijke situatie sta, hoe meer ik erover nadenk, hoe verwarder ik word. Hoe meer ik mijn best doe om met een slimme oplossing te komen, hoe verder het antwoord van mij lijkt te komen. Maar wanneer ik me van mijn probleem afkeer en me tot God wend, in de Geest zing en Hem prijs, krijg ik een duidelijker beeld van het probleem als ik er later nog eens naar kijk. Ik vind ook een innerlijke drang om bepaalde beslissingen te nemen die uiteindelijk beter blijken te zijn dan alles wat ik in mijn eentje had kunnen bedenken.

Dus vrienden, hef lofliederen op tot de Heer, of de tijden goed of slecht zijn. Want wanneer je mond met lofliederen voor God gevuld zijn, zal Hij je leiden en je begeleiden in alle dingen van je leven. Zelfs als je vastzit met een probleem, zal Hij je de weg wijzen om te gaan. Hoe dan ook, je krijgt de wijsheid en hulp die je nodig hebt!