Heb je vandaag al een ‘love-break’ genomen?

Op jouw werkplek neem je waarschijnlijk koffiepauzes, lunchpauzes en zeker toiletpauzes. Waarom niet hetzelfde doen in je geestelijk leven – neem tijd voor pauzes, vooral voor love-breaks (liefdespauzes)?

Wat is een liefdespauze? Het is de tijd die je nodig hebt om te genieten en je te voeden met de liefde van Jezus voor jou. Op elk moment van de dag, waar je ook bent, kan je een rustige plek zoeken en je voeden met de liefde van Jezus. Ga gewoon ergens zitten en praat met Hem. Zeg Hem: “Dank u, Jezus, dat U van mij houdt. Er zal niets met mij gebeuren dat je niet al weet. Jezus, toen ik mezelf niet kon redden, stierf je voor mij. Je hebt je leven voor mij opgegeven.”

Dergelijke liefdepauzes zie je in het Oude Testament bij Aäron, de hogepriester en zijn zonen. Ze eten de borst van het geofferd dier. (Leviticus 7:31) De borst van het dier spreekt van de liefde van Jezus. Vandaag ben je een priester voor God. (Openbaring 1: 6) Voed je dus met de liefde van Jezus voor jou en versterk jezelf door Zijn liefde. Jezus is onze Hogepriester vandaag.  Hij houdt ervan om van ons te houden en wordt ook door zijn liefde voor ons ‘gevoed’.

Als de dingen om je heen niet goed gaan, laat de duivel je niet zeggen: ‘Als God van je houdt, hoe kom je dan in zulke negatieve omstandigheden?’ Interpreteer Gods liefde voor jou op basis van het kruis, niet op jouw huidige omstandigheden.

Als er problemen opduiken gedurende de dag of wanneer ontmoediging op je pad komt, stop je alles en neem een ​​liefdepauze met Jezus! Laat Jezus van je houden. Geniet van geliefd te zijn. Leun op Zijn boezem, blijf in Zijn liefde en wees gevoed door Zijn liefde voor jou!