Bedekt, beschermd en bevrijd

Toen de kinderen van Israël in de woestijn ronddoolden, leidde God hen door voor hen uit te gaan in een wolkkolom overdag en ‘s nachts in een vuurkolom.

Overdag spreidde God de wolkkolom als een bedekking over

Zijn volk in de woestijn om te voorkomen dat de brandende zon hen zou treffen. De mensen waren in de schaduw en dat zorgde voor afkoeling. Vandaag ben je ook onder Zijn bedekking. Hij zal niet toelaten dat je wordt neergeslagen (Psalm 121: 3-8), noch onderdrukt worden door de “hitte” van de dag. (Jesaja 54:14)

‘s Nachts, toen de woestijn donker en koud werd, gaf God Zijn volk de vuurkolom om de weg voor hen te verlichten, evenals om hen warm en veilig te houden. Vandaag, terwijl je met God wandelt, zul je niet overweldigd worden door de koude, donkere plaatsen in het leven, omdat Gods Woord zegt: “Jullie zijn allemaal zonen van het licht en zonen van de dag. Wij zijn niet van de nacht noch van de duisternis. “(1 Thessalonicenzen 5: 5) Je zult niet bang zijn voor de nachtelijke angst of de pest die in de duisternis ronddoolt omdat God je van hen zal verlossen. (Psalm 91: 5-6)

Net als de kinderen van Israël, die alleen maar omhoog moesten kijken en hun blik op de wolkkolom en de vuurkolom moesten houden, hoef je alleen maar op te zien en je ogen op Jezus te houden. Wanneer je Zijn richting nodig hebt voor een situatie, kijk dan naar Jezus die de woorden van het eeuwige leven heeft. (Johannes 6:68)

Kijk naar Jezus. Hij is jouw bedekking, bescherming en bevrijding!