Alleen het bloed redt!

Op de nacht van het eerste Pascha waren veel van de Israëlieten waarschijnlijk angstig. Stel je voor dat een Israëliet aan een andere vraagt: ‘Hoorde je dat de engel van de dood vanavond langskomt?’

“Ja! We werden verteld het bloed van het lam op de deurposten van ons huis te zetten en alles zou goed zijn. Is dat waar?”

Net als de Israëlieten, zou je misschien afvragen: “Kan het bloed mij echt beschermen? Hoeveel bloed moet ik op mijn deurposten zetten? Zal de engel van de dood mij nemen als ik bang ben? ‘

Voeg niets toe aan Gods voorwaarden. Hij zei: “Als ik het bloed zie, zal ik over u heengaan, en de plaag zal niet op u zijn om u te vernietigen.” Hij zei niet: “Wanneer ik het bloed zie, plus uw begrip, inspanningen, gehoorzaamheid en trouw, dan zal ik jou voorbijgaan. ‘

Het is alleen het bloed van Jezus dat je bevrijdt. Als je denkt dat het vanwege je geloof is, dan zal je je altijd afvragen: ‘Heb ik genoeg geloof?’ Nee, het is alleen Zijn bloed dat redt. En als God ziet dat jij ziet dat het alleen het bloed is dat redt, noemt hij dat geloof in het bloed, en elke plaag zal aan jou voorbijgaan!

God wil dat je weet dat het alleen Jezus ‘bloed is dat redt, want elke keer als je denkt dat je bevrijding gedeeltelijk van God afhangt en gedeeltelijk van jou, zal je geen vaste vrede in je hart hebben. Maar als je weet dat het alleen het bloed is, zal het je een onwrikbare vrede geven.

Het was het bloed dat de kinderen van Israël op die Pascha nacht redde van de vernietiger en het is nog steeds het bloed dat vandaag redt. Het enige wat je moet doen om van het bloed gebruik te kunnen maken, is om te zeggen: ‘Vader, ik dank u dat alleen het bloed van Jezus mij en mijn familie bedekt. Geen kwaad, pest of ramp zal mij of mijn familie ten gevolge van het bloed overkomen! “